Sfaturi practice pentru ingrijirea bijuteriilor
Bijuteriile le-au cucerit pe femei din cele mai vechi timpuri. Ele schimba aspectul uneitinute, ne pun in valoarea frumusetea si, nu de putine ori, sustin un anumit statut social. Cucat le ingrijim mai bine, cu atat ne putem bucura de ele pentru mai mult timp. Iata catevasfaturi utile si practice pentru ingrijirea si pastrarea bijuteriilor.
1. Fereste-le de contactul cu apa! Indiferent din ce material sunt confectionate, apa nupoate face decat rau bijuteriilor. Cel mai bine este sa le dai jos atunci cand faci baie, spelivase sau mergi la piscina.
2. Nu pulveriza parfum peste coliere sau cercei! Substantele componente care intra incontact cu elementele bijuteriilor pot avea un efect nedorit.
3. Pastreaza cerceii, inelele, colierele etc. intr-o cutie de bijuterii adevarata, nu unaimprovizata. Faptul ca o cutie este captusita cu un material delicat (catifeaua) nu poatedecat sa ajute la mentinerea bijuteriilor intr-o stare cat mai buna. In plus, in felul acesta vorfi toate puse in ordine si o sa stii mereu de unde sa iei o anumita pereche de cercei.
4. Pastreaza lantisoarele inchise, pentru a nu se incurca intre ele si, deci, pentru a nu serupe, din greseala.
5. Daca ai coliere pretioase, tine-le in cutia in care au venit. Asa esti sigura ca nu se vorzgaria. In plus, acele cutiute sunt elegante.
6. Perlele trebuie pastrate separat de alte bijuterii, pentru a evita zgarierea lor. Suntdestul de pretentioase si se deterioreaza usor, daca nu ai grija de ele.
7. Daca spatiul iti permite, grupeaza bijuteriile in functie de materialul din care suntfacute.
8. Pentru curatare, foloseste o solutie din apa si sapun lichid in care poti sa lasi bijuteriiledin aur sau argint cam jumatate de ora, pentru a se dizolva murdaria. In cazul perlelor, ainevoie de o carpa din bumbac, putin umezita, cu care sa le stergi delicat.

Leave a comment